Grecia are trei noi mitropoliți și doi episcopi vicari

În urma alegerilor care au avut loc vineri la sediul Arhiepiscopiei Atenei, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a ales trei mitropoliți și doi episcopi vicari.

Episcopul Simeon de Thespies a fost ales Mitropolit de Fthiotida, iar scaunele mitropolitane din Kalavryta și Limnos își vor primi ierarhii imediat ce vor avea loc hirotoniile lor întru episcop.

Mitropolitul ales de Kalavryta și Aigialia Ieronim Karmas va fi hirotonit întru arhiereu în timpul liturghiei de duminică, 13 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Atena.

Ziua următoare va avea loc hirotonia episcopală a Arhimandritului Ierotei Kalogeropoulos, care va conduce Mitropolia de Limnos și Sfântul Eustratie.

Marți și miercuri vor fi hirotoniți noii episcopi vicari ai Arhiepiscopiei Atenei, Arhim. Filotei Theocharis, episcop-ales de Oreoi, și Arhim. Filotei Theodoropoulos, episcop-ales de Rogoi.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

O stradă din Arad a primit numele Reginei-Mamă Elena

Strada pe care se află intrarea principală în Domeniul Regal Săvârşin din Arad, a fost denumită „Regina-Mamă Elena”. Evenimentul se înscrie în manifestările dedicate repatrierii și reînhumării osemintelor reginei la Curtea de Argeş Autorităţile au…