Grecia are trei noi mitropoliți și doi episcopi vicari

În urma alegerilor care au avut loc vineri la sediul Arhiepiscopiei Atenei, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a ales trei mitropoliți și doi episcopi vicari.

Episcopul Simeon de Thespies a fost ales Mitropolit de Fthiotida, iar scaunele mitropolitane din Kalavryta și Limnos își vor primi ierarhii imediat ce vor avea loc hirotoniile lor întru episcop.

Mitropolitul ales de Kalavryta și Aigialia Ieronim Karmas va fi hirotonit întru arhiereu în timpul liturghiei de duminică, 13 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Atena.

Ziua următoare va avea loc hirotonia episcopală a Arhimandritului Ierotei Kalogeropoulos, care va conduce Mitropolia de Limnos și Sfântul Eustratie.

Marți și miercuri vor fi hirotoniți noii episcopi vicari ai Arhiepiscopiei Atenei, Arhim. Filotei Theocharis, episcop-ales de Oreoi, și Arhim. Filotei Theodoropoulos, episcop-ales de Rogoi.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ateliere pro-viaţă la Caransebeş

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș și ATOR Banatul de Munte au organizat, în perioada 22-23 februarie, două ateliere pentru copii: de dezvoltare personală și pro-viață. Cine sunt eu, și cum mă văd ceilalți? a…