Grecia: A fost inaugurat centrul social destinat persoanelor cu sindrom Down

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a inaugurat marţi un nou centru social, acesta fiind destinat de data aceasta persoanelor cu sindrom Down.

Centrul este situat în oraşul grec Varnava, prefectura Attica, şi aparține „Fundației M. Kokkori pentru îngrijirea persoanelor cu retard mintal sau sindromul Down” a Arhiepiscopiei Atenei.

Evenimentul a avut loc în prezenţa Președintelui Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, a Mitropolitului Amfilohie de Adrianopole, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice, dar şi a reprezentanţilor autorităţile de stat greceşti, informează Romfea News.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Ieronim a amintit că piatra de temelie pentru acest centru a fost aşezată de Mitropolitul Cleopa de Thessaliotis (trecut la cele veşnice în 1999).

Conducătorul Bisericii Greciei a vorbit despre familiile care au copii cu dizabilităţi şi a făcut referire în mod special la îngrijorarea părinţilor cu privire la cine va avea grijă de copiii lor când ei vor trece din lumea aceasta.

În acest sens, Arhiepiscopul Atenei a spus ferm: „Acesta este locul potrivit”, referindu-se la centrul nou înfiinţat.

În ultima parte a cuvântului, Arhiepiscopul Ieronim a precizat că reuşita acestui proiect transmite următorul mesaj: „Atunci când Biserica, statul și instituţiile private lucrează împreună, pot face mai mult și mai bine”.

Citeşte şi: Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Arhiepiscopul Ieronim al Atenei au inaugurat un centru social în Grecia

Foto credit: Romfea News

Comentarii Facebook


Știri recente