Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Arhiepiscopul Ieronim al Atenei au inaugurat un centru social în Grecia

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Arhiepiscopul Ieronim al Atenei au inaugurat joi Centrul de Gerontologie şi Asistenţă socială „Sfântul Porfirie” din oraşul grec Dilesi.

Evenimentul a avut loc în timpul vizitei oficiale a Patriarhului Ecumenic în Grecia din perioada 22 – 24 mai 2019, la inaugurarea centrului fiind prezent şi Prokopis Pavlopoulos, Președintele Republicii Elene, informează Romfea News.

Centrul construit beneficiază de facilităţi moderne precum zone de recreere, un teatru în aer liber, în cadrul acestui aşezământ social fiind ridicată şi o biserică unde pacienţii au posibilitatea să se roage şi să participe la slujbele religioase.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Arhiepiscopul Ieronim a subliniat că ridicarea centrului social a fost posibilă datorită colaborării dintre Arhiepiscopia Atenei şi alte instituţii ale statului elen.

La rândul său, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a explicat că acest centru continuă „tradiţia eclesială a slujirii filantropice a semenilor” şi prin aceasta se mărturiseşte că „filantropia aparţine nucleului moralei ortodoxe”.

De asemenea, a mai apreciat că noul complex social sintetizează „respectul pentru ființa umană, dar și încrederea în puterea științei și avansarea medicinei”.

Construcția centrului social început în luna aprilie a anului 2013.

Foto credit: Romfea News

Comentarii Facebook


Știri recente