Grădinița „Sf. Antonie“ din Viena: un proiect cu participare ortodoxă

În complexul parohial al Bisericii ortodoxe române din Viena, funcţionează din acest an, în spaţii nou renovate, o grădiniţă de copii cu trei grupe, de la 0 la 6 ani. Grădiniţa ţine instituţional de Fundaţia romano-catolică Sf. Nicolae, dar în cadrul ei sunt bineveniţi şi copii ortodocşi, majoritatea români. Aceştia se vor bucura, dată fiind şi apropierea fizică de clădirea Bisericii, de îngrijire pastorală ortodoxă, cateheză şi participare la Sfintele Slujbe la sărbători. Responsabil pentru acest proiect educativ-misionar este pr. dr. Ioan Moga de la Biserica Sf. Antonie cel Mare din Viena.

Astfel, copiii românilor ortodocşi din Viena au pentru prima dată şansa la o educaţie cu caracter creştin-ortodox încă din fragedă pruncie.

În data de 23 octombrie a avut loc inaugurarea spaţiilor noi amenajate: investiţia făcută de Fundaţia St. Nikolaus face din această grădiniţa una model, dintre toate cele 80 de grădiniţe pe care le deţine Fundaţia în Viena. Acest proiect a fost susţinut şi de primăria sectorului 15 din Viena.

Comentarii Facebook


Știri recente