Giurgiu | PS Ambrozie a prezidat lucrările Adunării Eparhiale

Mănăstirea Comana a fost marți, 7 februarie 2017, gazda lucrărilor Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului, notează Radio Trinitas.

În debutul ședinței,  părintele arhimandrit Mihail Muscariu, Exarhul cultural al mănăstirilor din Eparhia Giurgiului, împreună cu alți clerici din Eparhie a oficiat Sfânta Liturghie.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Patriarhul Teoctist. La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a evocat personalitatea marcantă a celui de al V-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la împlinirea a 102 ani de la nașterea sa.

Patriarhul Teoctist a păstorit Biserica în vremuri dificile. În calitate de întâistătător, el a îmbinat rigoarea cu înțelepciunea și blândețea, a spus ierarhul.

În deschiderea lucrărilor Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului, a fost săvârșită o slujba de Te Deum.

Episcopul Giurgiului a prezentat hotărârea Sfântului Sinod prin care anul 2017 a fost proclamat ca An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și An comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

În cadrul ședinței a fost analizată activitatea desfăşurată în parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Giurgiului.

În încheiere, ierarhul nostru a mulțumit tuturor celor care sprijină Biserica în activitățile sale spirituale și sociale, le-a oferit ultimul număr al Revistei Eparhiale.

 

Comentarii Facebook


Știri recente