Ghiozdane și rechizite pentru 200 de elevi din județul Brașov

Peste 200 de copii din localitățile Cristian, Holbav și Mina 1 Mai din județul Brașov au primit zilele trecute ghiozdane și rechizite școlare noi, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Acțiunea a fost organizată de Asociația „Sfânta Maria” Cristian și se încrie în Programul „Să mergem la școală!”.  Programul urmărește încurajarea elevilor sârguincioşi și stimularea celor care sunt în pericol de abandon școlar.

Activitatea a fost organizată în parteneriat cu Școala Generală din Holbav precum și cu Școala Generală din Vulcan. Un număr mare de donatori a dat dovadă de generozitate, mulți dintre cei care și-au manifestat interesul pentru această campanie fiind tineri sau chiar copii din alte țări.

Centru de zi și cantină socială

Asociația „Sfânta Maria” Cristian este o organizație înființată în urmă cu cinci ani de zile de preotul Sorin Dobre în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Cristian, județul Brasov. În cadrul acesteia funcționează un centru de zi pentru copii și o cantină socială cu peste 60 de beneficiari. În ultimii ani, voluntarii asociației au organizat mai multe campanii umanitare de care au beneficiat și copii din localitățile învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente