Ghid pastoral | Preotul în fața chemării sale de păstor al sufletelor de Pr. Petre Vintilescu

Editura Basilica a Patriarhiei Române a publicat recent volumul Preotul în fața chemării sale de păstor al sufletelor de Preot Petre Vintilescu, un îndrumar pentru slujitorii altarelor scris de unul din cei mai mari liturgiști din Biserica Ortodoxă Română.

Textul a fost publicat inițial în 1935, iar noua ediție este atât un ghid pentru slujitorii altarului, cât și un omagiu adus Părintelui Profesor Petre Vintilescu în Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

Cartea tratează modul în care preotul trebuie să-și înțeleagă misiunea și atitudinea și conduita pe care trebuie să o adopte în îndeplinirea acestei misiuni.

Cele trei părți ale volumului se intitulează: „Temeiurile misiunii preotului”, „Însușirile necesare preotului” și „Chemarea preotului în lumina principalelor sale îndatoriri”.

Părintele Petre Vintilescu (1887-1974), fost decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, este considerat unul dintre marii liturgiști ai Bisericii Ortodoxe Române.

Cartea a apărut în condiții grafice deosebite și se poate achiziționa online, la prețul de 25,6 lei, de pe librariacartilorbisericesti.ro, site-ul Editurilor Patriarhiei.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente