Gestul nobil care salvează vieţi. Clericii şi credincioşii din Eparhia Slatinei au donat sânge

Zeci de clerici şi credincioşi din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor au făcut un gest nobil care salvează vieţi.

Ei au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina pentru a veni în ajutorul semenilor care au nevoie de picăturile de viaţă.

Donarea de sânge s-a făcut în condiții de siguranță, întrucât personalul medical a luat măsuri de protecţie care să împiedice răspândirea coronavirusului.

La rândul lor, reprezentanții Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor au oferit măști de protecție tuturor celor care au venit să doneze sânge.

O dată la 3 secunde un om are nevoie de sânge. Acesta este un fapt confirmat de statistici. Din păcate, mulţi dintre pacienţii care au nevoie de o transfuzie nu au acces la ea în timp util. Pentru România, statisticile arată că doar 2% din populaţie donează sânge, o rată de 4-5 ori mai mică decât media europeană.

Patriarhia Română promovează şi, totodată, se implică în donarea de sânge, mai ales din cauza lipsei acute de sânge de la nivelul Centrelor de Transfuzii Sanguine din întreaga ţară.

Cea mai amplă campanie de donare sânge este organizată de voluntarii Catedralei Naţionale sub genericul „Donează sânge! Salvează o viaţă!”.

Foto credit: Episcopia Slatinei şi Romanaţilor


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente