Germania: Peste 40 de copii au participat la tabăra de vară organizată de parohia românească din Worms

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Apostol Andrei” din Worms a organizat în perioada 10-11 iunie „Tabăra cercetașului creștin”.

Tabăra a reprezentat un prim astfel de proiect al comunității parohiale din Worms și s-a desfășurat în grădina Pr. paroh Gheorghe Negrea, unde se află și un paraclis cu hramurile Acoperământul Maicii Domnului și Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan.

Activitățile au început vineri prin jocuri de cunoaștere și competiții sportive, spre seară a fost organizat un foc de tabără în jurul căruia copiii au cântat cântece patriotice și au răspuns la întrebări despre Sfânta Scriptură.

La final, toți copiii s-au rugat împreună, rostind rugăciunile de seară în fața paraclisului închinat Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan.

A doua zi, copiii au participat la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit. Ziua a continuat prin activități recreative precum pictarea crucilor din lemn, căutare de comori, confecționarea de brățări și învățarea de cântări religioase.

Tabăra s-a încheiat cu o sesiune de feedback în tipul căreia cei mici au avut oportunitatea să-și împărtășească impresiile, experiențele și sugestiile.

De asemenea, duminică în timpul Sfintei Liturghii, copiii au cântat cântecele învățate în tabără și au vorbit despre experiențele trăite.

Foto credit: Parohia Ortodoxă Română ” Sf. Ioan Botezătorul și Sf. Apostol Andrei” Worms / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente