Georgia | PF Ilia II intenţionează să ridice un seminar în zona unde au fost descoperite moaştele Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul

Preafericitul Părinte Ilia II, Patriarhul Catolicos al întregii Georgii, a propus recent construirea unui seminar şi a unui hotel pentru pelerini în regiunea Lechkumi din nord-vestul Georgiei, unde sunt păstrate moaştele Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul, pentru a permite creșterea numărului de vizitatori care doresc să venereze locurile și odoarele sfinte.

Patriarhul apreciază că există puţine persoane duhovniceşti precum Sfântul Maxim Mărturisitorul care au lăsat o asemenea urmă de neşters în lumea creştină, notează Agenţia Pirweli din Tbilisi, citată de orthochristian.com.

Moaștele Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul au fost descoperite în Georgia în anul 2010. Autenticitatea lor a fost confirmată după mai mulți ani de analiză.


PF Ilia II : Să devenim vrednici de a fi numiți urmași ai celor care au primit martiriul în perioada regimului ateu


Rezultatul final al analizelor a fost anunțat în cadrul celei de-a 5-a Conferințe Teologice Internaţionale desfăşurată la Tbilisi, în 2015, care a reunit oameni de știință, cercetători și clerici veniţi din Serbia, Grecia, Rusia, Marea Britanie și Australia, pentru a discuta despre viața și lucrările Sfântului Maxim Mărturisitorul (580-662, comemorat în 21 ianuarie şi 13 august).

Sfântul Maxim a fost persecutat de împăratul bizantin Constans II, suferind tortură și exil în vestul Georgiei, cu doi dintre urmașii săi. A fost îngropat în orașul Tsageri, centrul regional al regiunii istorice Lechkhumi din Georgia.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…