Georgia | PF Ilia II intenţionează să ridice un seminar în zona unde au fost descoperite moaştele Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul

Preafericitul Părinte Ilia II, Patriarhul Catolicos al întregii Georgii, a propus recent construirea unui seminar şi a unui hotel pentru pelerini în regiunea Lechkumi din nord-vestul Georgiei, unde sunt păstrate moaştele Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul, pentru a permite creșterea numărului de vizitatori care doresc să venereze locurile și odoarele sfinte.

Patriarhul apreciază că există puţine persoane duhovniceşti precum Sfântul Maxim Mărturisitorul care au lăsat o asemenea urmă de neşters în lumea creştină, notează Agenţia Pirweli din Tbilisi, citată de orthochristian.com.

Moaștele Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul au fost descoperite în Georgia în anul 2010. Autenticitatea lor a fost confirmată după mai mulți ani de analiză.


PF Ilia II : Să devenim vrednici de a fi numiți urmași ai celor care au primit martiriul în perioada regimului ateu


Rezultatul final al analizelor a fost anunțat în cadrul celei de-a 5-a Conferințe Teologice Internaţionale desfăşurată la Tbilisi, în 2015, care a reunit oameni de știință, cercetători și clerici veniţi din Serbia, Grecia, Rusia, Marea Britanie și Australia, pentru a discuta despre viața și lucrările Sfântului Maxim Mărturisitorul (580-662, comemorat în 21 ianuarie şi 13 august).

Sfântul Maxim a fost persecutat de împăratul bizantin Constans II, suferind tortură și exil în vestul Georgiei, cu doi dintre urmașii săi. A fost îngropat în orașul Tsageri, centrul regional al regiunii istorice Lechkhumi din Georgia.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente