PF Ilia II al Georgiei, mesaj transmis la Ședința solemnă a Sf. Sinod: Să devenim vrednici de a fi numiți urmași ai celor care au primit martiriul în perioada regimului ateu

Cuvântul Preafericitului Părinte ILIA II, Patriarhul-Catolicos al Georgiei, rostit de PS Vakhtang, Episcop de Nikortsmind, din Patriarhia Georgiei, la Ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Palatul Patriarhiei, sâmbătă, 28 octombrie 2017:


Preafericirile Voastre,

Vă adresez un călduros salut, fiecărui participant la conferință și tuturor celor prezenți.

Tema care urmează să fie discutată la această întrunire este, într-adevăr, foarte importantă pentru că se referă la vremuri de tristă amintire și reamintește tuturor că martiriul pentru Hristos nu a însemnat doar cinstea care se acordă de-a lungul istoriei.

Politica regimului ateu, impusă în multe țări începând cu anii 20-30 ai secolului trecut, a fost politica ce a curmat viața multor clerici și laici care s-au jertfit pentru credința lor.

Și acest lucru ar trebui să fie evidențiat ca punct central al discuției, pentru a le reaminti tuturor că nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, modul de viață, care a fost impus poporului de cei necredincioși, se va prăbuși devreme ce acel mod de viață nu este în firea naturii umane. El contravine în mod clar rațiunii și scopului cu care noi, ființele umane, am fost înzestrați de Domnul, scop pe care noi toți ar trebui să ne străduim să-l atingem.

Fie ca sufletele cinstiților noștri înaintași mutați la Domnul să mijlocească cu rugăciuni pentru noi, așa încât și noi să putem să răspundem provocărilor vremurilor noastre și să devenim vrednici de a fi numiți urmași ai celor care au primit martiriul în perioada regimului ateu.

Patriarhul Catolicos Ilia II al Georgiei

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente