Gara de Nord, București: Mamele și femeile însărcinate din Ucraina au primit flori de la voluntarii pro-viață

Voluntarii asociațiilor Studenți pentru viață și România pentru viață au mers marți seară în Gara de Nord din București și le-au dăruit flori mamelor și femeilor însărcinate refugiate din Ucraina.

Fiecare floare a avut atașată o etichetă cu un mesaj bilingv:

„Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut! Îți mulțumesc că ești puternică pentru mine! Мамо, дякую, що народила мене! Дякую, що ти сильний для мене!”

Voluntarii au pregătit delicatele daruri cu gândul la mamele care au plecat în grabă din calea războiului pentru a-și proteja copiii. În tot acest timp, ei au vorbit despre criza de sarcină, despre situațiile dificile prin care trec anumite mame și despre cum pot fi ajutate.

Voluntarii au pregătit acțiunea în cadrul Lunii pentru viață 2022. Foto: Facebook / România pentru viață

„Este important să nu uităm că grija noastră, a tuturor, trebuie să se îndrepte în fiecare zi către mamele aflate în nevoie și către copiii lor, născuți și nenăscuți, pentru a putea clădi o societate cu o gândire sănătoasă, ale cărei temelii sunt dragostea și respectul pentru viața umană, de la momentul concepției și până la moartea naturală”, a precizat Alexandra Nadane, Președinta Asociației România pentru viață.

Voluntarii au consemnat pe pagina de Facebook a asociației gândurile lor după această activitate.

„Nu mă așteptam să fiu atât de marcată și sensibilizată de refugiații care ajungeau în Gara de Nord. Atât mi-a rămas în minte: ochii plini de lacrimi și îngrijorarea de pe fețele acestor oameni care fug din calea războiului, un copil în jurul vârstei de 4 ani care se uita fix în ochii mei cu ochii săi înlăcrimați, parcă neînțelegând ce se întâmplă, și mânuța lui care ținea o lalea așezată într-o sticluță cu apă”, a povestit Valentina Doliș, Președinta Asociației Studenți pentru viață.

„Gândul care mi-a rămas după această activitate este că trebuie să prețuim mai mult viața și oamenii de lângă noi și să trăim cât mai mult în comuniune, căci până la urmă despre asta a fost vorba în seara aceasta”, a adăugat tânăra.

„Sunt fericită că am putut să le aducem un zâmbet atunci când aveau cea mai mare nevoie. M-a afectat puțin ceea ce am văzut, dar sper să se termine cu bine”, a spus Ana Calotă, voluntar Studenți pentru viață.

Mesajul bilingv adresat mamelor ucrainene a fost atașat fiecărei flori. Foto: Facebook / România pentru viață

„Pentru mine, seara aceasta de 8 martie a fost una specială. Mi-am dat seama că un gest aparent mic poate însemna enorm pentru o femeie care trece printr-o situație extrem de dificilă”, a declarat și Ana Avram, voluntar România pentru viață.

„Am încercat ca prin gestul nostru să le încurajăm, să le arătăm că nu sunt singure și să le aducem aminte cât de important este ca ele să rămână puternice pentru copiii lor”, a precizat Adelina Militaru, voluntar România pentru viață.

„Cele mai bucuroase au fost niște fetițe de 3-5 anișori care chiar nu se așteptau să primească o floare. Se uitau apoi una la alta și erau senine, mândre că au o floare”, a relatat Alexandra Nicolau, voluntar Studenți pentru viață.

„Chiar dacă unii spun că nu rezolvăm nimic prin asta, cred că, totuși, cu o floare se poate face puțin mai… primăvară. Primăvară s-a făcut și în sufletul câtorva bătrâne românce, care nu primiseră vreo floare primăvara aceasta!” a adăugat tânăra.

Copiii ucraineni s-au bucurat și ei de florile primite. Foto: Facebook / România pentru viață

„Partea cea mai frumoasă la activitățile de acest fel sunt poveștile care se spun. Simt că am învățat lucruri noi, poate chiar lecții de viață”, a transmis și Ioan Stoica, voluntar Studenți pentru viață.

Acțiunea a făcut parte din Luna pentru viață 2022, o suită de manifestări care se desfășoară anual pe tot parcursul lunii martie, culminând cu Marșul pentru viață. De obicei, de 8 Martie, voluntarii pro-viață dăruiesc flori mamelor și personalului din maternități.

Cei care vor să le facă o bucurie similară mamelor ucrainene refugiate în Luna pentru viață 2022, pot descărca și tipări un mesaj sub formă de sticker bilingv creat special în acest scop de organizatorii Marșului pentru viață: descarcă de aici.


Marșul pentru viață este organizat anual în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, pentru a sublinia faptul că viața începe de la concepție și că orice sarcină, chiar și neplanificată, aduce pe lume un om care schimbă destine și dăruiește tuturor multă bucurie.

În acest an, evenimentul are loc în 26 martie, cu participare fizică în mai multe localități din România și Republica Moldova.

Foto credit: Facebook / România pentru viață

Comentarii Facebook


Știri recente