Gânduri la Evanghelia Duminicii Sf. Ier. Grigorie Palama

Duminica  Sf. Ier. Grigorie Palama este a doua din Postul Sfintelor Paști. În cadrul Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare din această zi este citit textul evanghelic care prezintă Vindecarea slăbănogului din Capernaum (Marcu 2: 1-12).

Reflectând asupra textului evanghelic duminical Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat legătura dintre păcat și boală, a explicat că sănătatea este un dar, nu ceva care ni se cuvine obligatoriu și că adesea boala poate fi o tainică pedagogie divină.

„Harul iertării vindecă sufletul de păcat și pregătește vindecarea trupului de boli”, a spus Patriarhul Daniel. „Puterea de a ierta păcatele este şi o putere de vindecare. În cazul omului paralizat din Evanghelie, Mântuitorul Iisus Hristos vindecă mai întâi sufletul acestuia, întrucât era bolnav din cauza păcatelor sale, iar după aceea, Hristos Domnul îi spune bolnavului iertat: Scoală-te, ia-ţi patul tău şi mergi la casa ta!”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram.

Mai multe învăţături ale Patriarhului României privind textul evanghelic duminical regăsiţi aici: Boala poate fi o tainică pedagogie divină, a spus Părintele Patriarh Daniel

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente