Gânduri la Evanghelia Duminicii Rusaliilor

Patriarhul Daniel al României subliniază un aspect deosebit de important în ceea ce priveşte relaţia omului cu Dumnezeu, şi anume libertatea.

„Duhul Sfânt lucrează tainic sau discret în om, respectând libertatea omului de a se întoarce sau nu spre Dumnezeu şi de a împlini sau nu voia Fiului lui Dumnezeu, a lui Hristos, descoperită sau arătată în Sfânta Sa Evanghelie, spune Preafericirea Sa”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Basilica News Agency (@basilica.ro) on

Citând din Sfântul Apostol Pavel, Patriarhul României îl numeşte pe Duhul Sfânt Duhul libertăţii: „unde este Duhul Domnului acolo este libertate”.

Duhul Sfânt este în acelaşi timp Duhul liberătţii şi Duhul comuniunii sau al unităţii.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…