Gânduri la Evanghelia Duminicii după Botezului Domnului

În Duminica de după Botezul Domnului, la Sfânta Liturghie a fost citită pericopa evanghelică de la Sf. Ev. Matei, capitolul 4, versetele 12-17.  

În omilia sa, Părintele Patriarh Daniel spune despre chemarea la pocăinţă, pe care Hristos o mărturiseşte în actul propovăduirii, că „are ca scop dobândirea vieţii veşnice”.

Mântuitorul Iisus Hristos cheamă pe oameni la pocăinţă, însă le vorbeşte mai mult despre dobândirea vieţii veşnice din Împărăţia cerurilor, a cărei prezenţă o descrie folosind parabole sau simboluri.

În acest sens, Părintele Patriarh spune: „Hristos este Împărăţia Cerurilor coborâtă printre oameni, iar unde El este prezent, acolo este prezent şi Dumnezeu Tatăl împreună cu Dumnezeu Duhul sfânt”.

De asemenea, în omilia sa, Părintele Patriarh Daniel a vorbit „despre legătura dintre Botezul Domnului Iisus Hristos şi lumina Evangheliei Sale”, dar şi despre relaţia dintre „Taina Botezului şi Taina Pocăinţei ca porţi de intrare a oamenilor în Împărăţia lui Dumnezeu”.

„Lumina Botezului Domnului este lumina vieţii noastre şi lumina întregului univers. Botezul Domnului nostru Iisus Hristos în Iordan ne arată că omul este centrul atenţiei şi al iubirii Preasfintei Treimi”, a spus Părintele Patriarh Daniel.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente