Gânduri la Evanghelia Duminicii a patra după Paști

Vorbind despre slăbănogul vindecat de Mântuitorul la Scăldătoarea Vitezda din Ierusalim, Părintele Patriarh Daniel a semnalat faptul că suferința trupului poate folosi la însănătoșirea sufletului:

„Acest păcătos care s-a pocăit prin suferință a fost ales de Hristos Domnul pentru să ne arate că omul bolnav se poate folosi de o suferință a trupului pentru a dobândi o stare de sănătate a sufletului”.

În predica rostită duminică, 19 mai 2019, Patriarhul României a îndemnat la rugăciune pentru toți cei care suferă de boli: „Să ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să transforme suferința bolii lor în speranță de vindecare și mântuire prin întâlnirea lor cu Hristos cel înviat, Duhovnicul și Doctorul sufletelor și al trupurilor”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica.ro (@basilica.ro) pe

Preafericirea Sa a subliniat și faptul că cel căzut în păcat și bolnav trebuie ridicat și ajutat să fie din nou un om printre oameni fără a fi umilit, discret și cu înțelepciune.

„Iisus păstrează discreția. El este un vindecător discret, nu spectaculos”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„El nu caută slavă de la oameni, ci vindecă și ridică pe cel căzut în păcat și pe cel bolnav aducându-i bucurie, dăruindu-i cu milostivire puterea de a fi din nou un om printre oameni, de a fi suficient de sănătos pentru ca să se poată întoarce la casa sa”, a explicat Părintele Patriarh.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente