Galați | Ocrotitorii Centrului de asistenţă medicală Sfinții Cosma şi Damian au fost cinstiți de copiii beneficiari

Centrul de asistenţă medicală Sfinții Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian din cadrul Aşezământului Social-Filantropic de la Mănăstirea Sf. Vasile cel Mare din Galaţi și-a cinstit miercuri ocrotitorii. În capela centrului a fost oficiată Sfânta Liturghie la care au participat copiii beneficiari.

După ceremonialul liturgic, slujitorii capelei au oficiat o slujbă de pomenire pentru Episcopul Cosma Petrovici, cel care a ctitorit așezământul în anii 1937-1938, dar și pentru alți binefăcători, notează site-ul oficial al Eparhiei Dunării de Jos.

În incinta cabinetelor medicale au fost săvârșite slujba de sfinţire a apei şi o rugăciune de mulţumire.

La eveniment au participat, pe lângă preoţii slujitori şi copiii de la centru, personalul medical, maicile vieţuitoare din cadrul mănăstirii, precum şi cadrele medicale care fac parte din Serviciul de Asistenţă Medicală al municipiului Galaţi, cu care colaborează Arhiepiscopia Dunării de Jos.


Centrul socio-medical eparhial Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian a luat fiinţă în data de 1 februarie 2004. Mănăstirea şi Aşezământul social-filantropic Sf. Vasile cel Mare sunt situate în aceeaşi locaţie, în municipiul Galaţi, la intersecţia dintre strada Basarabiei şi str. Poşta Veche, în centrul vechi al oraşului. Clădirea este una reprezentativă a Eparhiei Dunării de Jos.

Centrul de asistenţă medicală este destinat atât celor 100 de copii care beneficiază de serviciile sociale și educaţionale ale Aşezământului, cât şi persoanelor aflate în dificultate din municipiul Galaţi, prin oferirea de servicii medicale gratuite în cadrul cabinetelor medicale de medicină generală, stomatologie, precum şi a laboratorului de hematologie şi biochimie.

Comentarii Facebook


Știri recente