Funeraliile Patriarhului copt al Egiptului, Papa Shenouda III

În Catedrala Sf. Marcu din Cairo a avut loc astăzi, 20 martie 2012, slujba înmormântării a Papei Shenouda III, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, la care au participat aproximativ două milioane de credincioși.

În timpul funeraliilor Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Bishoy, Secretarul General al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Copte a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru mesajul de condoleanțe transmis prin intermediul Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, delegatul Patriarhiei Române la acest moment.

„Atmosfera a fost copleșitoare pentru că în afara Catedralei au participat și credincioși într-un număr impresionant de peste 2 000 000 de persoane. După ceremonia religioasă din Catedrala Patriarhală din Cairo, corpul neînsuflețit a fost transportat cu un elicopter la o mănăstire înconjurată de deșert, unde a fost călugăr în tinerețea sa, la sud de Alexandria. Personalitatea Patriarhului Shenouda a fost apreciată nu numai de creștini dar și de musulmani”, a declarat Înaltpreasfințitul Nifon pentru Radio TRINITAS.

Papa Shenouda III a fost conducătorul religios al copților din Egipt care alcătuiesc peste 10% din populația țării de peste 80 de milioane și a murit sâmbătă, 17 martie 2012, la vârsta de 88 de ani.

Înhumarea trupului neînsuflețit al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Copte a avut loc în această după-amiază la Mănăstirea Sf. Bishoy din Delta Nilului, Nordul Egiptului, după cum ne informează bbc.co.uk.

Comentarii Facebook


Știri recente