Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” şi-a desemnat bursierii. Şase sunt studenţi la medicină

Optsprezece liceeni şi doisprezece studenţi vor primi burse din partea Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu”. Şase dintre studenţi sunt înscrişi la medicină în Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi.

Cele 34 de burse pentru anul şcolar şi universitar 2021-2022 au fost oferite prin concurs. S-au înscris 55 de candidaţi.

„Pentru a stabili o ierarhie echitabilă, care să reflecte obiectiv şi transparent atât performanțele şcolare, cât şi profilul social şi familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu şi ale studenților a fost făcută pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor şi doctoranzilor au fost evaluate şi notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”, a anunţat fundaţia pe site-ul Mitropoliei Clujului.

Cei 18 liceeni-bursieri învaţă la colegii şi licee din Alexandria, Brăneşti, Corabia, Câmpulung Muscel, Caracal, Cluj-Napoca, Vaslui, Dorohoi şi Comăneşti.

„La categoria studenţi, din cei 12 bursieri, şase sunt studenţi la medicină în Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi, alături de studenţi la teologie, drept, ştiinţe sau psihologie. Masteranzii admişi cu proiecte de cercetare sunt de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi de la Universitatea din Craiova, iar doctorandul admis se pregăteşte în cadrul şcolii doctorale a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”.

Listele complete cu cei înscrişi pentru concursul de burse, precum şi rezultatele fiecărui candidat sunt publicate pe situl Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”.

Bursele pentru elevi, în cuantum de 300 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 8 luni, cele pentru studenţi şi masteranzi, de 400 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctoranzi este de 500 de lei lunar şi se acordă pe o perioadă de 12 luni, toate începând cu data de 15 noiembrie 2021.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente