Fundația Filantropia continuă să ofere servicii de telemedicină în județul Timiș

Fundația Filantropia Timișoara continuă și anul acesta să ofere servicii medicale în sistem de telemedicină pentru pacienți vârstnici cu boli cronice din județul Timiș. Rețeaua din teritoriu a fost extinsă anul trecut.

Consultațiile sunt oferite în sistem de telemedicină: medicul specialist este în biroul de la Timișoara, iar pe teren, uneori și la 100 de kilometri distanță, un medic rezident sau generalist supune pacientul la investigații și transmite în timp real consultația către medicul specialist.

Au fost alese specialitățile cardiologie și boli interne, pentru că sunt cele mai frecvente afecțiuni, mai ales după vârsta de 50 de ani. Fiind boli cronice, pacientul ar trebui cel puțin o dată pe an evaluat de medicul specialist. Pentru unii pacienți din județ, aceasta presupune o călătorie lungă până la Timișoara, pe care adesea nu o pot face.

Anul trecut, Fundația Filantropia a oferit aproape 300 de astfel de consultații în cabinetele de la Margina, Curtea, Coșava, unde au venit și locuitori din satele aparținătoare. În ultima parte a anului, activitatea s-a desfășurat și la Făget.

În 2020, consultațiile de telemedicină s-au desfășurat prin proiectul „Sănătate la un click distanță”, implementat cu sprijin financiar de la United Way România și sprijin logistic de la parohiile locale, care au pus la dispoziție spațiul și au promovat serviciul în comunitate.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente