FOTOREPORTAJ. Cum a fost primit Patriarhul Teodor al Alexandriei în Belgrad

Patriarhul Alexandriei participa la o slujba de Te deum la paraclisul patriarhal din Belgrad

Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi, se află în vizită oficială în Serbia în perioada 22-29 septembrie.

Patriarhul Alexandriei a aterizat vineri, 22 septembrie, pe aeroportul internațional Nikola Tesla din Belgrad, unde a fost întâmpinat de Patriarhul Irineu al Serbiei, Mitropolitul Porfirije de Zagreb și Ljubljana, Episcopii Irinej de Backa, Justin de Zica, Fotije de Zvornik și Tuzla și Milutin de Valjevo. Prezenți la aeroport au fost și ambasadorii Greciei și Egiptului în Belgrad, Elias Eliadis și Ezzeldin Fahmy Mahmoud Fahmy.

Patriarhul alexandrin este însoțit de Mitropoliții Gheorghe de Guinea și Nifon de Pelousion, precum și de secretarul Sfântului Sinod, Arhim. Daniel.

Mai târziu a fost oficiată o slujbă de Te Deum la paraclisul patriarhal Sfântul Simeon izvorâtorul de mir din Belgrad în prezența celor doi patriarhi ortodocși și a delegațiilor lor.

Primirea oficială a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, la palatul patriarhal din Belgrad, unde cei doi patriarhi au purtat discuții pe diferite teme de interes comun.

Sâmbătă seara, Patriarhul Teodor a oficial slujba privegherii la catedrala Sfinții Arhangheli din Belgrad, la care au participat preoți, numeroși credincioși și elevi de la seminarul teologic Sfântul Sava.

© SPC

Comentarii Facebook


Știri recente