FOTO: Prima tabără de vară a Episcopiei de Bălți a reunit zeci de copii în „pridvorul satului” Sloveanca

„Tabăra din pridvorul satului” a fost organizată pentru prima dată în Episcopia de Bălți, sâmbătă, 8 august, la biserica din Sloveanca, Raionul Sângerei. Au participat 62 de copii cu vârste între 12 și 16 ani.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Arhiepiscopiei Iaşilor. Alături de Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Eparhiei Iașilor, au mers la Sloveanca Pr. Mihail Siminciuc, responsabil de tabără, și încă opt voluntari ai Arhiepiscopiei.

Tabăra a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de PS Antonie, Episcop de Bălți, în curtea bisericii din sat.

Tinerii au fost împărțiți în patru grupe pentru atelierele taberei. Au urmat jocuri, concursuri, foc de tabără, însoțite de cântări religioase, dar şi patriotice.

Preasfințitul Părinte Antonie s-a implicat în atelierele taberei. ©Episcopia de Bălți

În acest timp, preoții parohi care i-au însoțit pe copiii din Episcopia de Bălți, au participat la atelierul pastoral-misionar: „Metode de pastoraţie pentru timpurile de astăzi”.

Atelierul a fost susținut de Arhim. Nicodim Petre. ©Episcopia de Bălți

La final, fiecare tânăr a primit de la Episcopul Antonie câte un Catehism – „Învăţătură de Credinţă Creştină Ortodoxă” şi câte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente