FOTO: Episcopul Lucian a slujit în localitatea natală a arhiereului Filaret Musta, la poalele Muntelui Semenic

Episcopul Lucian al Caransebeșului a slujit duminică, 10 februarie 2019, în localitatea natală a arhiereului Filaret Musta, satul Văliug aflat la poalele Muntelui Semenic.

Ierarhul a mers duminică în Văliug pentru că parohia este vacantă de câteva luni. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să rămână statornici în credință și le-a promis că „în timpul cel mai scurt” vor avea un preot paroh.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi și îl rugăm împreună cu femeia cananeeancă să ne vindece de toate bolile sufletești și trupești, să ne dăruiască o credință constantă și intensă, pace, bună-sporire, binecuvântare și mântuire”, a  subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În Văliug s-a născut Preasfințitul Filaret Musta, arhiereu vicar al Episcopiei Caransebeșului în 20 martie 1839, al cărui bust se află în curtea bisericii. Află mai multe din Biografia arhiereului Filaret Musta.

Satul Văliug este așezat la 600 m altitudine, pe cursul râului Bârzava, la poalele Muntelui Semenic. Parohia cuprinde 276 familii, iar biserica „Naşterea Maicii Domnului” a fost construită în anul 1887, în stil baroc din piatră și cărămidă.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente