FOTO: Arhiepiscopul Râmnicului a pus piatra de temelie pentru o biserică închinată Sf. Neagoe Basarab

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat miercuri, 6 iunie 2018, slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici de la Mănăstirea Ostrov.

Noul lăcaș de cult îl va avea ocrotitor pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab și va fi construită în apropierea ctitoriei sale cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

Sfântul Neagoe Basarab

Binecredinciosul domnitor a condus Țara Românească între anii 1512-1521, remarcându-se pentru sprijinul pe care l-a oferit culturii și Bisericii Ortodoxe în vremea sa.

A ctitorit biserica mănăstirii Curtea de Argeş, Biserica „Sfântul Gheorghe”, a Mitropoliei din Târgovişte și Mănăstirea Ostrov, a restaurat mănăstirile Tismana şi Cozia şi a făcut donații la multe alte mănăstiri.

La Sfântul Munte Athos, a făcut de asemenea foarte multe donații către: Cutlumuş, Zografu, Xenofon, Rusicon, Vatoped, Iviron, Hilandar, la fel către Patriarhia Ecumenică, Ierusalim, Muntele Sinai.

Proclamarea oficială a canonizării Sfântului Voievod Neagoe Basarab a avut loc la 26 octombrie 2008, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente