Formare continuă pentru preoții din Arhiepiscopia Sibiului. Tema ediției a fost „Pastoraţia copiilor şi tinerilor”

La Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, a avut loc în perioada 3-5 iulie un nou seminar de formare continuă pentru preoţii din Arhiepiscopia Sibiului. Tema acestei întâlniri de la Sâmbăta de Sus a fost Pastoraţia copiilor şi tinerilor, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Seminarul de la mănăstirea aflată la baza Munţilor Făgăraş a fost organizat de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Formare Continuă şi Misiune. Au fost prezenţi 16 preoţi de la parohii din judeţele Sibiu şi Braşov care au avut posibilitatea să asculte prezentările invitaţilor şi să discute tema întâlnirii.

Au vorbit participanților prezenţi părintele Ilarion Mâță de la parohia Hârja, jud. Bacău și președinte al Asociației Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, medicul psihiatru Andrei Pătrîncă din Sibiu şi protopopul de Făgăraş I, Marius Corlean, împreună cu doamna preoteasă Natalia Corlean, implicați în numeroase proiecte pentru copii și tineri.

Discuţiile de la seminarul de formare continuă s-au axat pe conţinuturi tematice precum diagnoza tinereţii contemporane, provocarea Ortodoxiei la adresa tinerilor, mesajul Evangheliei spus tinerilor, soluţii și proiecte pastorale în lucrul cu tinerii.

S-a detaliat importanța voluntariatului în misiunea socială a Bisericii, rolul echipei pluridisciplinare în pastorația copiilor și tinerilor și s-au prezentat aspecte legate de organizarea unui centru de zi pentru copii cu risc de abandon școlar și excluziune socială în parohie.

Medicul psihiatru Andrei Pătrîncă a abordat câteva subiecte din sfera psihologiei, precum importanța imaginii sănătoase de sine și a construirii acesteia, în dezvoltarea copiilor, și fenomenul depresiei la copii și tineri.

Următorul seminar de formare continuă pentru preoții din Arhiepiscopia Sibiului va avea loc în perioada 17-19 iulie cu tema Proiectele de economie socială în parohie și va avea loc tot la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Comentarii Facebook


Știri recente