Ford Mustang România a mers cu daruri la copiii din Valea Screzii: FOTO

Asociația Ford Mustang România i-a vizitat recent pe copiii din Valea Screzii și le-a oferit mai multe daruri, alimente necesare traiului zilnic al copiilor de la centrul social al Asociației Pro Vita.

Membrii asociației au fost impresionați de ceea ce au văzut la Valea Screzii și de Părintele Nicolae Tănase care „de la iarbă verde a construit un sat întreg”.

O minune, am văzut noi. Părintele Nicolae Tănase ne-a spus că e ceva normal, dar pentru că normalul din jurul nostru este atât de modificat încât valorile românești se diluează, comunitatea din Valea Screzii apare ca o minune în contextul actual, a scris Mădălin Roșu pe Facebook.

După ce au descărcat din mașini darurile, vizitatorii au făcut cunoștință și au interacționat cu copiii în cadrul unor jocuri.

Pentru o zi noi am lăsat totul și am fost mai aproape de cer, fără semnal la telefon, fără nebunia din oraș, alături de zeci, sute de copii, alături de harul nemaipomenit al unui preot modest dar puternic. Eu mulțumesc tuturor pentru clipele care m-au adus mai aproape de realitate și de scopul pe care trebuie să îl cultivam, a mărturisit Mădălin Roșu.

Asociația Pro Vita

Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică. Misiunea asociației este să protejeze demnitatea vieții umane în general, iar în particular pe cea a copiilor născuți și nenăscuți.

Recunoaștem prin aceasta dreptul nenăscutului de a fi protejat în perioada intrauterină și, cel mai important drept, de a se naște. Copiii născuți au, de asemenea, dreptul la o creștere într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, nelipsiți de cele necesare unei subzistențe decente, au dreptul accesului la educație și la asistență medicală, scrie Pro Vita.

Pro Vita vine, după posibilități, în întâmpinarea realizării accesului la toate aceste drepturi, în cazul copiilor nenăscuți sprijinind mama să nu ajungă la soluția criminală a avortului, iar după naștere acordând ajutorul necesar copilului și mamei, în unele cazuri, chiar întregii familii.

În tabăra din Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți, tineri orfani care au părăsit sistemul de stat, femei și bărbați în vârstă. Restul asistaților noștri (în jur de 400 de persoane) se află în grija familiilor din satele Valea Plopului și Valea Screzii.

Foto credit: Ford Mustang România / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente