Florilegiu patristic despre unitatea de credință

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul Florilegiu patristic despre unitatea de credință.

Lucrarea reunește texte patristice referitoare la mărturisirea unitară de credință a Bisericii, însoțite de comentarii și o introducere semnate de autorul antologiei tematice, Părintele Adrian Agachi, informează Sectorul Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Volumul prezent reunește mărturiile Sfinților Părinți, ale Sfintei Scripturi și ale cultului bisericesc referitoare la unitatea de credință a Bisericii și comuniunea liturgică.

„Aceste teme nu pot fi tratate separat”, se menţionează în Nota Editorială, „fără riscul de a înțelege eronat constituirea lor continuă și reciprocă”.

„Textele patristice și scripturistice explică multe dintre dificultățile și pericolele cu care s-au confruntat comunitățile creștine atât în primele veacuri, cât și mai târziu. De aceea, atunci când le citim ne putem regăsi în unele dintre situațiile descrise, pentru că, acum, ne confruntăm deja cu o etapă ulterioară «secularizării», cea a «decreștinării» progresive a lumii actuale, în special în ceea ce privește Occidentul”.

Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente