Filialele ASCOR București și Alba Iulia s-au întâlnit în Cetatea Marii Uniri pentru un schimb de experiență

Filialele ASCOR București și Alba Iulia s-au întâlnit sâmbătă în Cetatea Marii Uniri pentru un schimb de experiență.

Părintele Răzvan Brudiu, coordonatorul ASCOR Alba Iulia, alături de președintele filialei, Răzvan-Petru Mircea, și de vicepreședintele Alexandru Graur, le-au oferit o primire călduroasă câtorva dintre membrii ASCOR București.

Armand Ionescu, președinte ASCOR București, și membrii filialei din Capitală au făcut un tur al cetății Alba Carolina, ghidat de Daniela Cetean, profesor de istorie la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”.

Tinerii bucureșteni au vizitat, însoțiți de gazdele lor, Catedrala Încoronării, Catedrala Romano-Catolică, Palatul Apor, Sala Unirii, Muzeul Unirii și alte monumente și vestigii istorice.

Doamna profesoară a făcut ca turul să fie mai captivant datorită câtorva anecdote fascinante, pe care le-a împărtășit oaspeților.

Oaspeții au mai vizitat Mănăstirea Cheile Cibului și Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Aiud.

În cadrul discuțiilor s-a lansat ideea ca toți președinții filialelor ASCOR din țară să participe la punctul culminant al seriei de manifestări dedicate Centenarul Încoronării în Cetatea Marii Uniri.

Anul Centenarului Încoronării va culmina la Alba Iulia în 15 octombrie, când se împlinește un secol de la Încoronarea Regelui Ferdinand I Întregitorul și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari. Catedrala din Alba Iulia a fost ctitorită în mod special pentru acest eveniment.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / ASCOR Alba Iulia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente