Filială a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie, la Brasov

La sediul Protopopiatului Braşov a avut loc joi, 5 martie, şedinţa de constituire a a filialei judeţene a Asociaţiei Naţionale “Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR), informează mitropolia-ardealului.ro. Participanţii au ales comitetul de conducere şi au trasat primele direcţii de activitate ale filialei care cuprinde toate comunităţile din judeţul Braşov.

Lucrările şedinţei au fost deschise de protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, în numele grupului de iniţiativă care a dus la convocarea participanţilor la şedinţa de constituire a filialei judeţene. Părintele protopop a prezentat câteva propuneri pentru conducerea filialei, iar participanţii au făcut la rândul lor câteva propuneri şi au i-au votat pe cai care vor reprezenta organizaţia de la Braşov. Astfel, preşedinte al filialei APOR Braşov a fost ales juristul Alexei Burlacu, iar vicepreşedinţii sunt protopopul de Bran-Zărneşti, Gheorghe Colţea, prof. univ. dr. Vasile Abrudan şi prof. Carmen Moruz. Ca secretar al filialei a fost aleasă dr. Laura Şerban, iar ca membri au fost aleşi avocatul Adrian Rusu şi prof. Gabriela Borşan. La şedinţă a fost prezent şi primarul oraşului Braşov, George Scripcariu, care i-a asigurat pe părinţii prezenţi de tot sprijinul în demersul lor de a păstra ora de Religie în şcoală.

În deschiderea şedinţei, părintele protopop Dănuţ-Gheorghe Benga a subliniat necesitatea implicării active a părinţilor în demersurile de susţinere şi promovare a orei de Religie.

Preşedintele ales al filialei judeţene Braşov le-a mulţumit celor prezenţi pentru încrederea acordată şi a evidenţiat rolul esenţial pe care îl are organizaţia în această luptă pentru păstrarea orei de Religie în şcolile publice.

Ceilalţi reprezentanţi ai APOR Braşov au subliniat în cuvântările lor atât rolul orei de Religie în educaţia copiilor, cât şi implicarea părinţilor în acest demers.

Comentarii Facebook


Știri recente