Filantropie și rugăciune în ziua Unirii Principatelor Române

La așezământul pentru persoane vârstnice din Câmpeni, județul Buzău, a avut loc, în urmă cu două zile, o acțiune filantropică cu prilejul sărbătorii Unirii Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie a fost marcată și în parohia Uda, Protopopiatul Pașcani, printr-un program religios și artistic, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Parohia Săvinești II, Protopopiatul Roznov, județul Neamț, în parteneriat cu Asociația umanitară „Ursula Honeck” din Piatra Neamț, a desfășurat joi, 24 ianuarie, o acțiune filantropică la așezământul pentru persoane vârstnice din Câmpeni, județul Buzău. Acțiunea, intitulată „Hora Unirii”, a avut ca destinatari 23 de bătrâni, care sunt beneficiari ai serviciilor acestui centru social.

„S-a reușit oferirea de încălțăminte, îmbrăcăminte, pături, plapume și alimente. Acțiunea noastră s-a intitulat «Hora Unirii» întrucât a avut loc pe 24 ianuarie, iar pentru a ajunge la Câmpeni am trecut Milcovul. Mulțumim doamnei Augusta Jumanca, președinta Asociației «Ursula Honeck» și credincioșilor parohiei noastre care au fost solidari în această acțiune. Ne dorim să continuăm activitățile filantropice în așezământul de la Câmpeni, care se confruntă cu foarte multe probleme și încercări”, a relatat pr. paroh Petru Munteanu.

Parohia Săvinești II a încheiat joi, 24 ianuarie, un parteneriat cu Protopopiatul de Edineț și Dondușeni din cadrul Mitropoliei Basarabiei. Din delegația protoieriei au făcut parte părintele Sergiu Marițoi, protopop de Edineț și Dondușeni, și pr. Neculai Pânzariu, de la parohia Burlănești.

„Prin intermediul acestui parteneriat, parohia Săvinești II și Asociația «Ursula Honeck» ne vor oferi îmbrăcăminte pentru copiii și tinerii nevoiași din parohiile noastre. Am rămas impresionați de activitatea social-filantropică a parohiei Săvinești II și de deschiderea părintelui paroh Petru Munteanu”, a spus pr. Neculai Pânzariu.

În cadrul aceluiași parteneriat, un grup de tineri din parohiile Protopopiatului de Edineț și Dondușeni va participa la Tabăra „Aripi de înger”, care se va organiza în acest an la Centrul social „Popasul iubirii milostive” din parohia Săvinești II.

Parohia Uda – Tătăruși, Protopopiatul Pașcani, a sărbătorit pe 24 ianuarie Unirea Principatelor Române. În jurul prânzului s-a oficiat Parastasul pentru făuritorii Unirii și o slujbă de Te Deum. În continuare, grupul de copii și tineri „Stephanus Magnus” a susținut un program artistic în care a expus întâlnirea dintre domnitorul Alexandru Ioan Cuza și moș Ion Roată. „Au fost intonate cântece și poezii patriotice care au adus lacrimi și bucurie, totodată, în inimile celor prezenți. Ne-am bucurat de un număr însemnat de credincioși, care au răspuns invitației noastre de a rememora evenimentele de la 24 ianuarie 1859”, a spus Răzvan Pintilie, coordonatorul activităților cu tinerii și copiii din parohia Uda.

Comentarii Facebook


Știri recente