Filantropie şi misiune: Centrul de zi pentru copii „Sf. Muceniță Sofia” şi-a sărbătorit ocrotitoarea

Centrul Sf. Sofia

Centrul de zi pentru copii „Sf. Muceniță Sofia” şi-a sărbătorit sâmbătă, 17 septembrie 2016, ocrotitoarea.

01În fiecare an, în data de 17 septembrie, Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfânta Muceniţă Sofia dimpreună cu fiicele sale: Pistis, Agapis și Elpis. Cu acest prilej, Centrul de zi pentru copii din Capitală, ocrotit de această mare sfântă muceniţă, îmbracă haine de sărbătoare.

Anul acesta, pe lângă darurile primite la începutul anului şcolar, copiii din cadrul aşezământului au fost binecuvântaţi de preoţii de la Sectorul Social Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Fiind o zi de sărbătoare celebrată imediat după începerea şcolii cu atât mai mult am încercat să punem un început nou pentru anul şcolar care urmează, să ne rugăm Domnului să dăruiască copiilor sănătate, putere de a învăţa şi să Îl aducem pe Hristos în sufletele lor, a declarat pentru Trinitas Tv pr. Ionuţ Iordăchescu de la Sectorul Social Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În prezent, 40 de copii beneficiază de serviciile sociale ale Centrului „Sf. Muceniță Sofia”. Pr. Ionuţ Iordăchescu a subliniat că activitatea desfăşurată în cadrul aşezământului este una socială şi în acelaşi timp şi misionară.

Centrul de zi are deja patru ani de existenţă. Activitatea acestui aşezământ este susţinută în totalitate de Arhiepiscopia Bucureştilor. Prin grija şi sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, 40 de copii beneficiază de serviciile sociale ale acestui centru. Nu este doar o lucrare de asistenţă socială, în acelaşi timp este şi o lucrare misionară pentru că acest centru este situat în incinta Parohiei Scaune. Încercăm prin toată lucrarea pe care o desfăşurăm aici să îi aducem pe copii mai aproape de Biserică, să le cultivăm virtuţile creştine, să sădim în sufletele lor acele seminţe ale cuvântului lui Dumnezeu care, seprăm noi, să rodească în vieţile lor de acum încolo.

***

Centrul de zi pentru copii „Sf. Muceniță Sofia” este un așezământ ce funcționează în cadrul Sectorului Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Așezământul are ca principală misiune să prevină riscul de excluziune socială a copiilor din familii vulnerabile printr-un program complex de servicii sociale și educaționale, dar și de îngrijiri medicale și asistență psihologică.

În prezent, de programele Centrului de zi pentru copii “Sf. Muceniță Sofia” se bucură 40 de copii cu vârste între 6 și 14 ani, elevi în clasele pregătitoare și în clasele I-VIII. Copiii care vin la centru provin din familii cu situații materiale și financiare deficitare, care locuiesc în condiții precare sau din familii numeroase sau monoparentale. De asemenea, beneficiază de serviciile centrului și copiii cu risc crescut de eșec sau abandon școlar, copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, cu părinți șomeri sau pensionați medical, cei cu risc de neglijență sau abandon familial și copiii cu probleme medicale de tipul ADHD sau tulburări de limbaj, aceștia din urmă având acces la servicii de logopedie.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui program complex şi bine închegat care îmbină activităţi instructiv-educative cu activităţi tematice ce urmăresc însuşirea de cunoştinţe, formarea de abilităţi sociale, familiarizarea cu normele şi valorile societăţii.img_0110

Centrul de zi pentru copii „Sf. Mc. Sofia” sărbătorește „Zilele copilăriei” – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente