Filantropia Ortodoxă Bistrița oferă 4 tone de alimente de Paști, mese calde și servicii medicale

Asociația „Filantropia Ortodoxă”, Filiala Bistrița-Năsăud, a distribuit 3.900 de kilograme de alimente de Paști unui număr de 130 de familii. Acestea au primit câte 20-30 kilograme de alimente de bază și preparate tradiționale, produse medicale, de igienă, haine, dulciuri și jucării.

Produsele, în valoare de 14.500 lei, provin din donațiile clericilor și credincioșilor din Protopopiatul municipiul Bistrița, a precizat preotul Ioan Marius Pintican, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Filiala Bistrița-Năsăud.

Asociația sprijină de opt ani oamenii fără posibilități materiale, singuri, bătrâni și bolnavi. Cantina socială „Sfânta Muceniță Filofteia” a asociației (Piața Unirii nr. 9, Bistrița) oferă zilnic câte un prânz cald pentru 80 de persoane, de luni până vineri, iar în ajunul sărbătorilor se oferă de pachete consistente cu alimente, haine și jucării.

În contextul pandemiei de coronavirus, cantina asigură hrana și pentru toate persoanele fără adăpost izolate în Sala de sport a Școlii Generale Nr. 2, cât și pentru cele de la Centrul de noapte al Primăriei Bistrița de pe str. I. L. Caragiale. La cerere, oferă gratuit și hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice și bolnave aflate în autoizolare.

Cele 100 de persoane vârstnice aflate în grija Asociației din Centrele rezidențiale și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Tîrlișua se află momentan în izolare, alături de o parte din personalul angajat, și cărora le este asigurată asistență medicală, socială și spirituală. De Sfintele Paști, acestora li se vor organiza mese festive, cu caracter tradițional, într-o atmosferă creștină și familială.

Serviciul de Ambulanță și Transport Dializă efectuează zilnic transporturi medicale sanitare în condiții de igienă, punând în aplicare toate măsurile de precauție specifice pentru infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV 2.

Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu „Sfântul Nectarie”, prin cei 12 asistenți medicali generaliști, oferă în continuare la domiciliul bolnavilor cronic servicii medicale recomandate de către medicii acestora.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente