Filantropia Bistrița-Năsăud: 400 de pachete cu daruri pentru cei vulnerabili și colinde pentru vârstnici

Filiala Bistrița-Năsăud a Asociației Filantropia Ortodoxă a oferit aproximativ 400 de pachete substanțiale cu daruri de Crăciun în cadrul Campaniei umanitare „Îmbracă un copil orfan de Crăciun şi sprijină pe cei nevoiaşi”.

Principalii beneficiari au fost copiii cărora părinții nu-și permit să le cumpere daruri: copiii orfani, cei cu dizabilități și copiii din familii numeroase sau monoparentale. Aceștia au primit haine și produse alimentare tradiționale.

„Cu ajutorul bunului Dumnezeu și a oamenilor milostivi, prin care lucrează Dumnezeu, am adus bucurie, nădejde și lumină la 143 de copii: 61 de la Centrul pentru protecția copilului de pe strada Toamnei, 12 copii de la Casa de tip familial din cadrul centrului și alți 70 aflați în evidențele noastre”, a declarat Părintele Marius Pintican, Președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud.

Asociația le-a oferit pachete și celor 80 de familii în dificultate care primesc zilnic o masă caldă de la Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia a asociației.

Daruri de Crăciun au mai ajuns la 40 de vârstnici lipsiți de sprijin, la 30 de pacienți dializați cărora asociația le asigură transportul pentru tratament și la 50 de familii cu deficiențe de auz păstorite de Părintele Cătălin Mileșan.

Nici cei 50 de deținuți de la Penitenciarul din Bistrița nu au fost uitați. Darurile au ajuns la ei cu sprijinul Părintelui Ionuț Vlașin – preotul capelan.

Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud are în grijă și 100 de vârstnici și persoane cu nevoi speciale în centrele de la Cușma, Maieru și Târlișua. Aceștia au fost vizitați de cete de colindători și de Crăciun au participat la mese festive, care să-i facă să se bucure de atmosfera sărbătorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente