Fii ctitor la Vadu Negrilesei, unde a pustnicit Părintele Cleopa. Ierarhul Sucevei și Rădăuților supraveghează lucrările

Lucrările la biserica noii mănăstiri de la Vadu Negrilesei, județul Suceava, avansează, supravegheate îndeaproape de Părintele Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților.

„Lipsa semnalului telefonic, a curentului electric și distanța semnificativă faţă de cea mai apropiată localitate întregesc tabloul unei lucrări jertfelnice”, se transmite într-un comunicat al eparhiei.

„Mănăstirea Vadu Negrilesei a început să devină o ctitorie de obște și socotim că aceasta este dorința celor care animă această lucrare: cuvioșii Paisie și Cleopa. Primul, pustnicul din obște, iar al doilea, adevăratul stareț care a închegat obști cu rânduială duhovnicească în care au crescut ierarhi, stareți, slujitori destoinici ai sfintelor altare și monahi deosebiți”, se afirmă în comunicat.

„Aducem mulțumiri ierarhilor, preoților, stareților, starețelor, monahilor, monahiilor și tuturor credincioșilor care au susținut și susțin în continuare lucrările la ridicarea acestei mănăstiri.”

Totodată, arhiepiscopia face apel către toți oamenii care au evlavie la marii duhovnici cărora le este dedicat sfântul așezământ: Părinții Paisie Olaru și Cleopa Ilie. Cei care îi prețuiesc pe cei doi duhovnici pot deveni ei înșiși ctitori, chiar și prin cele mai modeste donații.

„O cărămidă așezată în pereții unei biserici este o contribuție și o investiție, prin care numele noastre rămân imprimate nu doar în ziduri, ci în cartea vieții veșnice.”

Mesajul eparhiei face trimitere și la afirmația Părintelui Paisie Olaru, care spunea: „Cele mai sfinte bucurii duhovniceşti le-am simţit în biserică, în timpul Sfintei Liturghii”.

Hramul principal al mănăstirii de la Vadu Negrilesei va fi „Pogorârea Duhului Sfânt”. Cei doi duhovnici cărora le este dedicat sfântul așezământ, Paisie Olaru și Cleopa Ilie, sunt pe lista de canonizare pentru anul 2025.

Părintele Ilie Cleopa a trăit ca pustnic în chilia din Munții Stânișoarei timp de 9 ani și 7 luni în anii 1950, perioadă în care venise, împreună cu Părintele Pasie Olaru și alți monahi, la Mănăstirea Slatina din județul Suceava.

Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă anul trecut, când s-au împlinit 125 de ani de la nașterea Părintelui Paisie Olaru și 110 ani de la nașterea Părintelui Cleopa.

Donează

Titular: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014;
Euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110;
Dolari: RO30 RNCB 0234 0370 1091 0004.

Vezi și:

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente