”Fiecare viață este un dar” – Marșul pentru Viață în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmând exemplului și îndemnului Patriarhiei Române, și Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a implicat în susținerea Marșului pentru Viață, organizat de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România în ziua de sâmbătă, 21 martie 2015, în peste 60 de oraşe din ţară, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

În municipiul Galați, evenimentul a fost organizat de filiala Galați a Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România, în cooperare cu Asociația ”Ortodoxia Tinerilor”, Liga Studenților din Galați și filiala gălățeană a Asociației ProVita.

Anul acesta, evenimentul a fost așezat sub genericul „Fiecare viață este un dar” și reprezintă un apel la conștiința fiecărei persoane de a nu ucide în pântece cel mai frumos dar al lui Dumnezeu: pruncul.

Întâlnirea a avut loc la ora 16:00 în Parcul ”Mihai Eminescu” din municipiu, după care creștini de toate vârstele au urcat pe Calea Domnească și pe Bulevardul Brăilei până în Parcul pentru Copii ”Cloșca” din cartierul gălățean Țigilina 1.

Aici au fost rostite rugăciuni pentru copiii trecuți la Domnul, după care mesajele înscrise pe bannere au fost așezate într-un spațiu special amenajat în interiorul parcului.

La eveniment au participat preoți, părinți, tineri, copii dar și bunici însoțiți de nepoții lor.

Comentarii Facebook


Știri recente