Fiecare parohie din Arhiepiscopia Sibiului va primi o icoană cu Sfântul Andrei Şaguna

Arhiepiscopia Sibiului va oferi gratis fiecărei parohii din judeţele Braşov şi Sibiu câte o icoană reprezentând pe Sfântul Andrei Şaguna. O primă parte din cele peste 500 de icoane au fost sfinţite luni de Mitropolitul Laurenţiu, în catedrala din Sibiu, informează eparhia.  

„Icoanele sunt special confecţionate pentru a marca cei zece ani de la proclamarea canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei. În felul aceasta dorim ca generalizarea cultului marelui ierarh să fie asigurată şi prin prezenţa pe tetrapodurile bisericilor noastre a icoanei Sfântului pe data de 30 noiembrie”, a precizat pr.  lect. univ. Emanuel Tăvală, Consilier cultural al Eparhiei.

Canonizarea Sfântului Andrei Şaguna a fost proclamată în data de 29 octombrie 2011, la Sibiu, în cadrul unei ceremonii oficiate de Patriarhii Teodor al Alexandriei și Daniel al României împreună cu mai mulți ierarhi.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…