Festivitate la Seminarul Teologic din București

La Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București, a avut loc ieri, 16 septembrie, deschiderea festivă a noului an școlar, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul a debutat cu slujba Te Deum-ului, oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, la care au participat profesorii și elevii seminarului. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la începutul noului an școlar, intitulat „Educația – lumină pentru viață”.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul le-a adresat elevilor seminariști un cuvânt de învățătură. „Este momentul frumos de început al anului nou de învățământ la Seminarul Teologic Ortodox din București, seminar care îl are ca ocrotitor ceresc pe Sfântul Grigorie Teologul, unul dintre cei mai mari și mai profunzi Părinți pe care i-a avut Biserica. Am poposit în mijlocul dumneavoastră cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care are o preocupare deosebită ca învățământul teologic, pornind de la cel seminarial, mergând către cel universitar și apoi către studiile postuniversitare, să fie de cea mai bună calitate, astfel încât tinerii care se pregătesc să slujească Biserica, patria și neamul să aibă toate cunoștințele necesare pentru a propovădui drept învățătura noastră de credință pe care am moștenit-o prin succesiune de la Sfinții Apostoli. Există o succesiune a harului, pe care-l moștenim prin Sfânta Taină a Hirotoniei, și există o succesiune în credință, care ne vine de la Mântuitorul Iisus Hristos în chip necontenit din generație în generație”, a spus Preasfinția Sa.

În continuare, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a binecuvântat cu agheasmă cantina seminarului, cancelaria, secretariatul, precum și sălile de clasă unde vor studia elevii pe parcursul anului școlar 2014-2015. „Anul acesta avem 204 elevi înscriși la seminarul nostru teologic. În privința orelor și a disciplinelor care se predau nu sunt noutăți, deoarece planul de învățământ s-a menținut; avem însă niște modificări în privința obiectivelor pe care ni le-am propus în acest an, mai ales în privința examenelor și a olimpiadelor școlare, deoarece dorim să depășim performanțele de anul trecut. Dacă anul trecut elevii seminarului nostru au obținut la fazele naționale ale olimpiadelor școlare trei premii I și un premiu II, anul acesta noi sperăm ca rezultatele să fie mult mai bune. De asemenea, dacă anul trecut la examenul de bacalaureat procentul de promovabilitate al elevilor noștri a fost de 89,47%, anul acesta nădăjduim să ajungem la 100%. La clasele a IX-a, anul acesta am avut 56 de locuri alocate. Peste acest număr de locuri am avut înscriși 13 elevi. În urma examinării la muzică, la obiectele religioase și în urma susținerii de către elevi a testelor naționale, s-au ocupat toate cele 56 de locuri”, ne-a spus pr. Ionuț Bărbulescu, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București.

Comentarii Facebook


Știri recente