Festivitate de premiere la Sibiu

Elevii care au ocupat primele trei locuri la etapa eparhială a Concursului național de proiecte „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine” au fost premiați de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ceremonia a avut loc în capela Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, informează „Ziarul Lumina”.

În Arhiepiscopia Sibiului, primul loc la această etapă a concursului a fost ocupat de grupul de elevi de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Transilvăneni” din cimitirul ortodox din Mediaș, coordonați de parohul Flaviu Fleșer. Locul al doilea a fost ocupat de elevii de la Parohia Cibin II, coordonați de părintele Vasile Dariciuc și prof. Carmen Ivan, iar pe locul al treilea s-au aflat copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă nr. 1 din Sibiu, conduși de părintele Marian Vlăduț, care au participat în parteneriat cu un grup din cadrul Asociației „Rut” de la Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Nicolae” din Sibiu, elevi coordonați de pr. Achim Băcilă. Comisia de evaluare a fost formată din decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. dr. Aurel Pavel, pr. lect. dr. Petru Pantiș, de la aceeași facultate și inspectorul de Religie din județul Sibiu, prof. Măriuca Neagu.

Ceremonia prin care elevii au fost premiați a avut loc în capela Facultății de Teologie din Sibiu, în prezența IPS Mitropolit Laurențiu, a pr. prof. dr. Aurel Pavel, a inspectorului de religie, prof. Măriuca Neagu, a elevilor câștigători, a preoților, voluntarilor și a părinților care i-au sprijinit și coordonat în toate activitățile acestei etape a concursului.

Formarea caracterului religios-moral

În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe elevi pentru dragostea față de Biserică și față de cei sărmani, deoarece foarte multe dintre proiectele înscrise în concurs au vizat ajutoarea unor familii cu nevoi materiale, sau a bolnavilor din spitale. Ierarhul le-a mulțumit preoților, profesorilor voluntari și părinților care au coordonat și sprijinit elevii în activitățile lor.

„Tot ceea ce ați învățat la ora de religie și la aceste activități vă ajută să vă formați caracterul religios-moral. Un om de caracter este cel care și-a agonisit niște virtuți pe care se sprijină viața sa. Caracterul religios-moral este tocmai această dragoste față de Dumnezeu, față de semen și față de cei sărmani. Voi sunteți întruchiparea unei perioade a sincerității, a nevinovăției și a curăției”, le-a spus IPS Mitropolit Laurențiu elevilor prezenți.

Elevii au primit diplome, cărți și iconițe de la IPS Mitropolit Laurențiu, iar cei care au ocupat locul întâi vor participa la etapa națională, organizată la Patriarhia Română, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente