Festivitate de premiere la Seminarul Teologic din Craiova

Mai mulți elevi din județul Dolj au fost premiați luni, 18 februarie, în urma concursului „Sfântul Grigorie Teologul, dascălul nostru de suflet”, festivitate care s-a desfășurat la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. Premiile au fost înmânate de părintele profesor Cristin Sperlea, organizatorul evenimentului, și preotul profesor Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, informează „Ziarul Lumina”.

„Îi felicităm pe organizatori, pe toți elevii premianți pentru participarea la acest concurs. Ne bucurăm că a devenit un concurs județean pentru că, în felul acesta, viața, opera Sfântului Grigorie Teologul au fost cunoscute și de elevi din alte școli în afară de cele vocaționale, de cele de teologie. Ne bucurăm în aceeași măsură când vedem aplecarea acestor copii spre studiu, elevii au participat la concurs cu referate, creații iconografice, cuvântări de laudă, compoziții muzicale, care au fost foarte apreciate de către juriul de specialitate”, a subliniat pr. Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina religie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Pr. Pîrva a mulțumit reprezentanților firmelor care au sprijinit acest concurs, printre care, în mod special, librarie.net.

Elevii prezenți la festivitate au mărturisit că premiile obținute reprezintă o încununare a efortului depus și o încurajare pentru a se implica în continuare în activitățile culturale și religioase organizate în sânul Bisericii. „Acest concurs este de mare însemnătate pentru mine, deoarece mi-a dat posibilitatea de a da slavă Sfântului Grigorie Teologul, dascălul nostru de suflet și ocrotitorul seminarului nostru. O să îmi dau toată silința ca și pe viitor să mă alătur colegilor care se înscriu la astfel de concursuri, pentru că ne sunt de mare folos”, a mărturisit Stoian Raul, unul dintre elevii premiați în cadrul concursului.

Comentarii Facebook


Știri recente