Festivitate de deschidere a anului școlar la Slobozia

Luni, 15 septembrie 2014, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a participat la deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, potrivit sf-esc.ro.

La acest eveniment au fost prezenți toți elevii seminariști din cei patru ani de studiu, alături de părinții lor și tot corpul profesoral format din părinții profesori de specialitate și profesorii laici.

Programul acestui eveniment a început cu imnul arhieresc, urmat de slujba de Te Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Reprezentanții autorităților locale au prezentat mesajele oficiale cu ocazia deschiderii anului școlar.

Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de bun venit pentru toți elevii Seminarului, a amintit de bursele lunare acordate de Episcopie elevilor cât și de ajutorul pentru susținerea mesei elevilor. De asemenea a mulțumit Primăriei și Consiliului Municipal al Sloboziei pentru implicarea în lucrările de reparație și înfrumusețare a clădirii instituției de învățământ și a căminului. A binecuvântat pe profesori și pe elevi și i-a îndemnat să fie făclii aprinse, care să lumineze celor din întuneric, ca prin educația creștină să umple vidul spiritual pe care secularismul zilelor noastre îl aduce în societatea românească.

Părintele Director a ținut un cuvânt de bun venit pentru elevii din anul I, dar și de responsabilizare pentru ceilalți din anii mai mari.

Preasfinția Sa a vizitat Grădinița Pinocchio, edificiu de învățământ care aparține tot de Seminarul Teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente