Festivitate de absolvire la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia

La Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia, a avut loc, în acest frumos sfârşit de mai, festivitatea de absolvire şi de premiere a elevilor claselor a XII-a, promoţia 2015. În acest an, un număr de 50 de elevi de la specializările Teologie Pastorală şi Filologie au privit cu nostalgie spre momentele sublime, pline de bucurii, realizări şi împliniri spirituale, pe care le-au trăit alături de profesori în prestigioasa şcoală bălgrădeană, a precizat Prof. Oliviu Botoi.

Pentru început, elevii seminarişti au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în capela Seminarului, mulţumind lui Dumnezeu pentru ajutorul şi binecuvântările revărsate asupra lor de-a lungul celor patru ani de studiu. În continuare, elevilor absolvenţi li s-au alăturat profesorii, părinţii şi colegii mai mici, participând cu toţii la slujba de Te Deum, săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. În cuvântul de învăţătură adresat elevilor claselor a XII-a, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat cât de importantă este disponibilitatea tânărului spre Dumnezeu, astfel încât sufletul să poată deveni un ogor în care să răsară şi mai apoi să rodească seminţele Duhului Sfânt. Lucrarea darurilor Duhului Sfânt în viaţa tânărului teolog aduce nenumărate bucurii duhovniceşti, prin care se dăltuieşte un caracter frumos şi prin care aceştia pot deveni candele nestinse menite să lumineze şi pe alţii.

După discursurile şefilor de promoţie de la cele două specializări şi după predarea cheilor claselor a XI-a, Ierarhul nostru, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu i-a premiat pe cei mai merituoşi dintre absolvenţi şi i-a răsplătit pe cei care, pe parcursul celor patru ani de liceu, şi-au încununat munca asiduă cu premii la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale.

Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia rămâne în continuare una dintre şcolile prestigioase ale judeţului Alba, cu o prestanţă şi un mesaj unic: acela de a păstra vie flacăra Ortodoxiei şi a o transmite în sufletele tinerilor din judeţele Alba şi Mureş.

Comentarii Facebook


Știri recente