Festivalul Românilor de Pretutindeni valorifică „tradiţiile păstrate cu sfinţenie de poporul român”, spune Arhiepiscopul Timotei

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a afirmat sâmbătă în deschiderea Festivalului Românilor de Pretutindeni că acesta „pune în valoare frumoasele tradiţii păstrate cu sfinţenie de românii de pretutindeni”.

Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a ediție, a fost organizat de parohia Arad-Grădişte I în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului.

Tot în cadrul sesiunii de deschidere, ierarhul a menționat „că anul acesta festivalul se întruneşte sub coordonatele omagierii satului românesc în Patriarhia Română”.

Evenimentul a reunit grupuri folclorice ale comunităților românești din Serbia, Republica Moldova, Ucraina etc:

  • Ansamblul „Hora Horița” din Chișinău,
  • Ansamblul ,,Deli Jovan” din satul Țârnaica, Valea Timocului,
  • Ansamblul ,,Bucuria” din Bucovina.

De asemenea, au participat la manifestare corurile arădene ,,Unirea Grădișteană”,  cel al Centrului de vârstnici din cadrul DGASPC și ,,Rapsozii Zărandului”.

Festivalul Românilor de Pretutindeni are ca obiectiv crearea de legături între românii din jurul granițelor ţării în vederea cunoaşterii problemelor cu care se confruntă, dar şi a drepturilor și libertăților pe care le au în țările de unde provin în ceea ce priveşte identitatea naţională.

Vezi și La Arad, Festivalul Românilor de Pretutindeni a început cu Sfânta Liturghie

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nepotul duhovnicului Serafim Man a fost hirotonit preot

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Mănăstirea Rohia, Preasfințitul Părinte Iustin l-a hirotonit preot misionar pe diaconul Ioan Man, nepotul vrednicului de pomenire, Arhimandritul Serafim Man, fostul stareț și duhovnic al așezământului monahal. Împreună cu…