Festivalul Lăudați pe Domnul: La ediția de anul acesta vor participa cinci coruri

În cadrul Festivalului Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul! de anul acesta la secțiunea interpretare, necompetitivă, vor participa cinci coruri.

„Ansamblurile corale participante sunt: Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, Corul de Copii Radio din București, Capela Corală Moldova a din Chișinău; Corala Bărbătească Te Deum Laudamus din București și Grupul Psaltic al Mănăstirii Nera”, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele consilier patriarhal Nicușor Beldiman.

Consilierul Sectorului teologic-educațional a spus că „sunt programate trei concerte, primele două în data de 26 octombrie, unul susținut la Biserica Sfântul Elefterie Nou și celălalt la Universitatea Națională de Muzică din București, apoi cel de-al treilea va fi organizat în data de 27 octombrie la Palatul Patriarhiei”.

Anul acesta secțiunile festivalului-concurs sunt: interpretare corală (necompetitivă) și compoziție muzicală (competiție).

De asemenea, „la secțiunea competitivă, sunt invitați să se înscrie compozitori din cuprinsul Patriarhiei Române care vor compune o piesă muzicală pentru cor mixt sau voci egale”, a declarat părintele Nicușor Beldiman.

În urma evaluării, primii trei compozitori clasați vor fi premiați în ziua de 27 octombrie în cadrul concertului de la palatul Patriarhiei.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea acestui festival puteți găsi pe site-ul Patriarhiei Române sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente