Festivalul Internațional de Poezie Mihai Eminescu, ediția a XXII-a

La Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin a avut loc luni, 14 ianuarie, deschiderea Festivalului Internațional de Poezie „Mihai Eminescu”, aflat la ediția a XXII-a, după cum ne-a mărturisit Cătălin Cernătescu.

Evenimentul ce marchează 163 de ani de la nașterea luceafărului poeziei românești s-a desfășurat în amfiteatrul „Robert Schumann”, bucurându-se de participarea autorităților culturale locale.

La manifestarea culturală a fost prezentă și o delegație de la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, formată din inspectori ai Sectorului Cultural, Pr. Zaharia Petrișor și Pr. Ioan Viorel Văcariu.

Amfitrionul actului de cultură a fost scriitorul și publicistul Florin Copcea, o personalitate marcantă a culturii mehedințene, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și al Uniunii Scriitorilor Danubieni.

Un juriu prezidat de academicianul Mihai Cimpoi a decis înmânarea a 22 de medalii și distincții unor scriitori din Drobeta Turnu Severin. Cu acest prilej s-a lansat și o carte care cuprinde creații ale acestor 22 de scriitori severineni premiați.

În cursul zilei va avea loc o depunere de jerbe florale la bustul lui Mihai Eminescu din curtea Colegiul Național Traian, după care vor fi decernate și celelalte premii la Primăria Municipiului Orșova.

Manifestările în cinstea poetului național al românilor mai cuprind și o slujbă de pomenire ce se va săvârși la mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova.

Domnul Prof. Tudor Nedelcea, prezent la festival, leagă nașterea acestui eveniment de o vizită a marelui poet pe meleagurile mehedințene.

Cercetătorul științific severinean este membru în Adunarea Națională Bisericească și în Consiliul Național Bisericesc și a scris nouă cărți despre viața poetului Mihai Eminescu, dintre care ultima, „Eminescu și cugetarea sa” a ajuns pe mâna Papei Ioan Paul al II-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente