Festivalul egalității șanselor pentru copii și tineret Inimi la unison

Asociația Umanitară „Inimi la unison” din Botoșani și Liceul Tehnologic Special „Sfântul Stelian” Botoșani a organizat sâmbătă, 10 mai 2014, festivalul egalității șanselor pentru copii și tineret „Inimi la unison”, ediția a II-a. Prin organizarea acestui festival, s-a dorit ca tinerii și copiii cu dizabilități să aibă oportunitatea de a-și pune în valoare talentul, abilitățile de comunicare și manuale, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, a avut loc sâmbătă, 10 mai 2014, cea de-a doua ediție a festivalului egalității șanselor pentru copii și tineret „Inimi la unison”. Spectacolul-concurs, intitulat sugestiv „Suflet de artist”, a fost susținut de elevi și tineri cu cerințe educative speciale din învățământul special și integrat, cu deficiențe locomotorii și senzoriale din școlile botoșănene și din unități de învățământ din județele Iași, Neamț și Suceava. În debutul evenimentului, pr. Partenie Apostoaie, președintele Asociației „Inimi la unison”, a remarcat că oamenii au șansa de a fi moștenitori ai împărăției cerurilor.

„Înaintea lui Dumnezeu toți avem șansa mântuirii. Să priviți acest festival ca o încununare a ostenelilor celor care se implică în mod activ la susținerea copiilor și tinerilor cu probleme deosebite. Fiecare dintre noi are un dar special de la Dumnezeu. Sufletul fiecărui om valorează cât întregul univers pentru că el a fost răscumpărat de jertfa lui Hristos. Să iubim și să dăm șanse celor de lângă noi. Mulțumesc tuturor colaboratorilor și celor care se ostenesc să pună în lumină dragostea lui Dumnezeu față de copii”, a spus pr. Partenie Apostoaie.

Pe scena teatrului au urcat interpreți de muzică ușoară și populară, formații de dans tradițional, dans de societate, ansambluri și grupuri folclorice, trupe de teatru, dar și invitați speciali. Cu acest prilej, a fost organizată o expoziție cu lucrările primite de la unitățile de învățământ în care sunt școlarizați copii cu cerințe educative speciale. Trofeul festivalului a fost acordat elevei Daniela Anchidin de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Andrei” din Gura Humorului, județul Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente