Festivalul de scurtmetraje ortodoxe ale copiilor din Australia și-a anunțat câștigătorii

Duminică au fost anunțați la Bankstown, în statul australian New South Wales, câștigătorii concursului „Creative for Christ” („Creativi pentru Hristos”), o competiție de scurtmetraje ortodoxe realizate de copii.

Două școli ortodoxe au câștigat la egalitate Premiul Întâi: copiii de la Biserica „Sf. Sofia și Fiicele Ei” din Sidney și elevii de la Colegiul „Sf. Eufimia” din Bankstown au fost premiați de Preasfințitul Emilianos de Meloe.

Colegiul „Sf. Eufimia” a produs scurtmetrajul „Virtuți distopice”, care a fost selectat de platforma ortodoxă de streaming IKONAMA și concurează și la Festivalul Online de Film Byzanfest 2021.

Copiii de la colegiul din Bankstown au integrat participarea la acest concurs într-un program educativ realizat cu sprijinul profesorilor.

„Obiectivele educaționale atinse prin acest proiect le-au depășit cu mult pe cele din programa școlară obișnuită”, au anunțat responsabilii instituției de învățământ.

Elevii au învățat prin experiență directă să planifice și să creeze un scurtmetraj în duh ortodox, au văzut ce înseamnă să fie „pe platoul de filmare” și cum este când publicul larg îți apreciază filmul, au comunicat organizatorii primei ediții a festivalului.

Foto credit: Facebook / St Ypomoni Family and Friends Ministry

Evenimentul a fost inițiat de o asociație creștin ortodoxă din Sidney, St Ypomoni Family and Friends Ministry în parteneriat cu Transfigure Media.

Au participat copii cu vârste între 8 și 18 ani din parohiile ortodoxe grecești ale Australiei. Tema concursului a fost „Roadele duhului”.

Unul dintre premii a fost un webinar cu Chris Vlahonasis, fondatorul Transfigure Media, care le-a vorbit copiilor pe Zoom despre tehnica realizării de scurtmetraje.

Organizația Saint Ypomoni Family and Friends Ministries este o inițiativă a Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești a Australiei care are programe educative și culturale pentru tinerele familii.

Foto credit: Facebook / St Ypomoni Family and Friends Ministry

Comentarii Facebook


Știri recente