Festivalul de pricesne „Blândul Păstor“, ediția a V-a

La Parohia „Sfântul Ambrozie“ – Apărătorii Patriei 2 din cartierul bucureștean Berceni (Piața Sudului), va avea loc duminică, 31 mai, de la ora 16:00, a V-a ediție a Festivalului de pricesne „Blândul Păstor“, un proiect cultural și misionar îndrăgit de credincioșii din București și nu numai, informează Ziarul Lumina.

„Împlinindu-se cinci ani de la inițierea acestui eveniment cultural, muzical și religios, ediția de anul acesta a festivalului se dorește a fi o gală a laureaților. Astfel, vor participa 20 de laureați ai edițiilor precedente ale festivalului, elevi și interpreți selecționați din cele 15 parohii bucureștene participante până acum și din tot atâtea școli gimnaziale, din cei peste 250 de concurenți care au participat, de-a lungul vremii, la festival. La această ediție a festivalului vor fi prezenți și 25 de italieni, enoriași ai Parohiei S. Angela Merici din Milano, având în mijlocul lor pe mons. Vittorio Bataglia. Parohia organizatoare va acorda tuturor laureaților diplome de participare, medalii și premii. Festivalul își propune, pe de o parte, să descopere tineri și adulți dornici de a învăța și interpreta pricesne, unele cunoscute, altele necunoscute publicului larg, sau uitate de-a lungul timpului de către credincioși, iar pe de altă parte, să-i apropie prin cântec și mai mult de Biserică, mai ales pe tineri“, ne-a declarat pr. paroh Mircea Uță.

În cadrul festivalului va fi vernisată o expoziție de icoane pe sticlă realizate de copiii din Centrul de Zi „Casa Speranței“, Centrul de Zi „Eu și Prietenii Mei“ și Complexul „Sfântul Spiridon“ din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 București, sub îndrumarea pictoriței Genoveva Cotăneanu și a pr. Costin Neagu de la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului“ și „Sfântul Ierarh Nectarie“ al DGASPC Sector 4.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…