Festivalul coral international la Timișoara

Arhiepiscopia Timișoarei, împreună cu Asociația Culturală Kratima, Filarmonica Banatul și Primăria Timișoara a organizat la Colegiului Național de Artă Ion Vidu din municipiu, în perioada 26 – 27 mai, Festivalul coral internațional de muzică modernă și contemporană Vox Mundi, după cum ne-a precizat Răzvan Fibișan.

La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, preoți consilieri de la Centrul eparhial, profesori și elevi, studenți și cadre didactice universitare de la Facultatea de Muzică, reprezentanți ai Uniunii bulgarilor și sârbilor din România și foarte mulți timișoreni iubitori ai muzicii corale.

Organizatorii au adus pe scena Colegiului Național de Artă Ion Vidu din Timișoara coruri de copii de nivel exceptional, cum ar fi: Corul pe voci egale al Colegiului Național de Artă Ion Vidu, dirijat de Maria Gyuriș; Corul de copii The Stars din Nis (Serbia), dirijat de Jelena Cvetković Crvenica. De asemenea, invitatul de onoare al festivalului este Corul Național de copii Radio Sofia, din Bulgaria, dirijat de Venetsiya Karamanova.

„Prin vocile acestor copii, ni se dă și nouă o pereche de aripi să zburăm spre înaltul sublimului și al cântului, pentru că acolo, unde nu ajunge brațul omului sau acolo unde nu ajunge inima omului, de multe ori, în cele mai îndepărtate cărări, ajunge cântecul. Să dea Dumnezeu ca, prin tot ceea ce vor cânta acești copii, să ne ducă pentru câteva clipe în <<țara îngerilor>>!”, a menționat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.

În afară de concerte, Festivalul Vox Mundi mai prilejuiește un work-shop de dirijat coral CANTUS MUNDI, coordonat de maestrul corepetitor Emanuel Pecingină, de la Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin, o masă rotundă, la care vor participa reprezentanți ai Uniunii Compozitorilor, ai Asociației Naționale Corale, dirijori din România, Bulgaria, Serbia, precum și dirijorul Corului de copii Radio de la București, maestrul Voicu Popescu.

Comentarii Facebook


Știri recente