Festivalul coral Cântările Învierii la Mănăstirea Timișeni Șag

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în Duminica a III-a după Sfintele Paști, a avut loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului Coral „Cântările Învierii”, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

De această dată tradiționala manifestare s-a desfășurat la biserica cu hramul „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” a Mănăstirii Timișeni Șag din cadrul eparhiei noastre.

Programul zilei de a debutat cu Sfânta Litughie oficiată de către preoții slujitori ai mănăstirii în frunte cu pr. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, răspunsurile liturgice fiind oferite de corul din parohia Ghiroda, condus de teologul Mircea Sturza.

După terminarea Sfintei Liturghii s-a desfășurat festivalul coral „Cântările Învierii”, unde a fost prezentat un bogat program de cântări religioase specifice perioadei pascale de către corurile participante.

Au luat parte la festival corurile din parohia Iosefin, Doina Banatului, condus de prof. Nicolae Șincari, corul din parohia Ghiroda, corul din parohia Foeni, condus de pr. Nicolae Strizu, corul din Gătaia, condus de pr. Adam Rugaci și corul parohiei din parohia Săcălaz.

Toate corurile au prezentat un repertoriu coral bogat, ce au adus un plus de frumusețe perioadei pascale și care au demonstrat valoarea corurilor în cadrul serviciului divin.

Principalii organizatori ai evenimentului au fost Arhiepiscopia Timișoarei, Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Festivalul Cântările Învierii a devenit o frumoasă tradiție în Arhiepiscopia Timișoarei. În fiecare an acest festival se desfășoară la una din mănăstirile din eparhie, ca o modalitate de a aduce prinos de cinstire și rugăciune marelui praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente