„Festivalul Bucuriei” în Protopopiatul Toscana

Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, duminică, 24 mai 2015, parohia Livorno a fost gazda primei ediții a „Festivalului Bucuriei”, organizat la nivelul Protopopiatului Toscana, potrivit episcopia-italiei.it.

Evenimentul a unit copii, tineri si adulți din parohiile: Prato, Chianciano, Lucca, Livorno, Valdarno, Viareggio, Arezzo, Montecatini, Grosseto, Carrara, Pisa și Siena. Reprezentațiile artistice au fost dintre cele mai diverse: interpretări de cântece patriotice și folclorice, dansuri populare, dansuri moderne, piese de teatru, recitaluri de poezie, interpretări la diverse instrumente muzicale. Ținând cont de diversitatea și calitatea tuturor interpretărilor, juriului i-a fost dificil să întocmească clasamentul. La secțiunea artistică, pe locul I a fost desemnata parohia Lucca, care va reprezenta Protopopiatul Toscana la faza finală a Festivalului Bucuriei de la Roma. Pe locul al II-lea s-a situat parohia Livorno, iar pe locul al III-lea parohia Viareggio.

La secțiunea „Arte”, parohia Carrara, prin prezentarea icoanelor minuțios pictate pe lemn, a fost aleasă să reprezinte Protopopiatul Toscana la cea de-a șaptea ediție eparhială care va avea loc la Roma.

Comentarii Facebook


Știri recente